Ordonanta militara nr. 8: pe unde pot trece granita lucratorii agricoli

Facebook
Twitter

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anuntat ca a semnat ordonanta militara nr. 8, prin care se permite ca lucratorii din sectorul agricol sa tranziteze granita romano-maghiara.

Astfel, prin punctele de trecere a frontierei de stat romano-ungare Cenad, Nadlac, Turnu, Varsand, Salonta, Bors, Sacuieni, Urziceni si Petea se permite intrarea si iesirea lucratorilor transfrontalieri cu masini si utilaje agricole.

In Ordonanta militara nr. 8 se precizeaza urmatoarele:

„Se excepteaza de la masurile de izolare la domiciliu sau de carantinare, lucratorii transfrontalieri care, la intrarea in Romania din Ungaria, nu prezinta simptome asociate COVID-19.

(2) Prin lucrator transfrontalier se intelege persoana care face dovada ca locuieste si lucreaza intr-o raza de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat romano-ungare, calculata de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, si care se reintoarce la locuinta cel putin o data pe saptamana”.

De asemenea, se excepteaza de la masura izolarii la domiciliu/carantinarii persoanele care intra in Romania pentru prestarea unor activitati de instalare, punere in functiune, mentenanta, service a echipamentelor si tehnicii medicale, daca nu prezinta simptome asociate COVID-19 si dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul/beneficiarii de pe teritoriul Romaniei.

Masura se aplica si pentru domeniile stiintific, economic, aparare, ordine publica si securitate nationala.

Toti cei care vor beneficia de aceste prevederi trebuie sa respecte masurile de prevenire a raspandirii pandemiei generate de covid-19.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE