Meniu

Oltenii mizează pe un an agricol mai bun în 2014

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii din județul Olt au fost mulţumiţi de producţiile obţinute în 2013, dar nu şi de preţuri, însă perspectiva pentru 2014 este bună.

„Anul agricol 2013 a fost unul – să zicem – bun, cu producţii medii bune, în care agricultorii, marii fermieri, au fost mulţumiţi de producţiile obţinute şi mai puţin mulţumiţi de preţuri. Perspectiva pentru 2014 este bună, este posibil să fie un an agricol mai bun decât acesta care se încheie dacă avem în vedere cum se prezintă acum culturile înfiinţate în această toamnă”, a spus directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Ion Anuţa, citat de Agerpres.

În această toamnă, fermierii din Olt au semănat grâu pe o suprafață de 138.000 de hectare, în creștere față de toamna lui 2012. În schimb, suprafața cultivată cu rapiță s-a redus semnificativ, de la 14.000 de hectare înființate în toamna anului trecut, la 8.600 de hectare în toamna acestui an. Decizia de a reduce suprafața cultivată cu rapiță a fost motivată de faptul că recolta a fost mai slabă decât anticipaseră fermierii, iar prețurile mult sub așteptări.

Fermierii din judeţul Olt au obţinut în 2013 la porumb şi floarea soarelui producţii medii la hectar aproape duble faţă de 2012, iar la grâu cu 200 de kilograme mai mare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE