Oferta de rasaduri de la Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Stațiunea de Cercetare Legumicola Buzau a publicat oferta de rasaduri pentru culturile de tomate, ardei, vinete, precum si pentru o serie de plante aromatice ca busuiocul sau cimbrul. Astfel, pretul unui rasad de tomate din soiurile Buzau, Kristinica, Darsirius sau Siriana F1, se situeaza intre 0,30 si 0,80 lei/firul, iar firul unui rasad pentru ardei variaza intre 0,30 si 0,50 de lei, in functie de soi.

Cei care doresc sa cumpere rasaduri de vinete au la dispozitie patru tipuri de soiuri, preturile situandu-se intre 0,30 si 0,50 lei firul sau cubul. De asemenea, rasadurile de varza costa 0,50 firul, iar cele de pepene verde sau galben costa 0,40 lei/cub.

In ceea ce priveste rasadurile cu plante aromatice, acestea sunt comercializate de Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău cu pretul de 0,50 lei/fir, pentru busuioc (soi Aromat de Buzau), busuoic rosu (soi Violet de Buzau) sau cimbru (soiul Mircea).

Soiul de Tomate Buzau 1600 a fost omologat de SCDL Buzau in 1977. Fructul are o greutate de circa 200 g, o forma sferica, un diametru de 7,7 cm. Acest soi este unul semitardiv si are o toleranta mare fata de atacul principalilor agenti patogeni. Potentialul de productie se situeaza la circa 60-80 t/ha.

Soiul de Tomate Darsirius a fost omologat de SCDL Buzau in 2009, fructul avand o greutate medie de 80 grame si o forma pruniforma. Soiul este unul semitimpuriu, recomandat pentru industrializare, cat si pentru consum. Potentialul de productie este de peste 60 t/ha si peste 2,5 kg/planta.

Soiul Tomate Siriana F1 este un hibrid timpuriu, omologat in 2006 de SCDL Buzau. Greutatea medie a fructului este de circa 140 g, acesta avand o forma sferica, usor turtita. Acest soi este destinat cultivarii in spatii protejate si camp deschis, pentru consum in stare proaspata si industrializare.

Soiul de ardei gras Arum a fost omologat de SCDL Buzau in 2008, fiind un soi destinat consumului, cat si pentru industrializare. Fructul are o greutate medie de 125 d grame, un diametru de 5,5 cm. Soiul este unul timpuriu 134 de zile si are o toleranta buna la VMT si la virusul Y al cartofului (PVY).

Soiul de ardei gras Buzau 10 a fost omologat in 2008 de SCDL Buzau si este destinat consumului si industrializarii. Fructul are o greutate medie de 105 grame, un diametru de 6 cm si o grosime a pulpei intre 6-7,5 mm. Soiul este unul timpuriu, cu o vigoare medie si cu o toleranta mare la VMT si la virusul Y al cartofului (PVY).

Soiul de ardei gogosar Splendens este unul timpuriu si a fost omologat de SCDL Buzau in 2008, fiind destinat atat consumului cat si industriei. Greutatea medie a fructului este de 125 de grame. Acest soi are o capacitate de pastrare buna.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE