Ofertă de Paște. Brutarii pregătesc 7 milioane de cozonaci la prețuri între 5 şi 40 de lei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Jucătorii din industria de morărit și panificație trudesc din greu zilele acestea, deoarece pregătesc pentru Paște circa 7 milioane de cozonaci,care vor fi comercializați la prețuri cuprinse între 5 şi 40 de lei.

Oferta de patiserilor şi brutarilor români pentru Sărbătorile Pascale din acest an este aproape similară cu cea pe care o pun pe piaţă şi de Crăciun, iar preţurile rămân nemodificate faţă de anul 2013, potrivit președintelui patronatului de profil, Rompan, Aurel Popescu. Șeful brutarilor spune că singura diferență este că anul acesta vor fi produse mai multe păști, fiind vorba de câteva sute de mii de bucăți.

„În fiecare an, cantităţile pe care le scoatem acum pe piaţă sunt de circa zece ori mai mari decât într-o lună obişnuită din an. Preţurile au rămas nemodificate faţă de anul trecut, fiind situate între cinci şi 40 de lei pe bucată, dar vom scoate şi cozonaci de trei kilograme, la 130 de lei bucata”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

În 2014, peste 200.000 de cozonaci vo fi exportați în ţările unde sunt comunităţi mari de români, respectiv în Italia, Spania, Canada, SUA, dar şi în Germania.

Cea mai mare parte a românilor, respectiv 80%, preferă cozonacii tradiţionali în defavoarea celor din import, care sunt oferiţi mai mult pentru cadouri, decât pentru consumul propriu, ponderea importurilor fiind de numai 5% din consum.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE