zmeura

Oamenii de afaceri, către ministrul Agriculturii: Faceți, domnule, „Prima seră”

Facebook
Twitter

Secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri, Cristian Pârvan, l-a provocat pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin , să facă un program de dezvoltare a legumiculturii în România intitulat „Prima seră”, pe modelul programelor de creditare „Prima casă” și „Prima mașină”.

„Îl provoc pe domnul ministru, pentru că provoc din 2009, încă de când era prim-ministru Emil Boc, și reacția a fost zero. Haideți să facem „Prima seră” în 2015, să refacem 2.000 de hectare de sere încălzite cu biomasă sau cu apă geotermală. Avem instalații cu brevet românesc și producători români furnizori internaționali de echipamente. Acum avem o singură seră încălzită cu apă geotermală în județul Bihor. Avem resurse în toate zonele și în toate felurile pe care nu le folosim. Aș mai da un exemplu în ceea ce privește aurul energetic, pentru că se fac încercări pentru producerea de biogel, un combustibil pentru aviație, din camelină, un fel de buruiană, de ciuline. S-a cultivat o suprafață în anii trecuți, dar nu s-a găsit rafinărie”, a declarat secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Cristian Pârvan, într-o conferință pe teme agricole organizată de cotidianul Bursa.

În opinia reprezentantului AOAR, România are foarte multe posibilități de dezvoltare a agriculturii, dincolo de grâu, porumb, orz, care sunt foarte bune, dar nu aduc valoare adăugată. 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE