O noua rasa de bovine in Romania. Kilogramul de carne costa 600 de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Datorita unor specialisti de la Semtest BVN din Sangeorgiu de Mures, Romania se poate mandri cu o noua reusita in sectorul bovin si anume un vitel unic din rasa Wagyu, relateaza Agerpres.

Primul vitel obtinut in Romania prin transfer de embrioni a fost creat in anul 1975, tot in localitatea Sangeorgiu de Mures. Astazi, judetul Mures este recunoscut international atat prin statiunile sale de cercetare cat si prin organizatiile de reproductie a animalelor.

,,In 1978 a fost premiera nationala in Romania, a fost obtinut primul vitel prin transfer de embrioni din Romania, de catre echipa dr. Emil Silvas, la doar trei ani de la deschiderea laboratorului (in 1975). E un lucru imbucurator ca s-a intamplat in Sangerogiul de Mures – judetul Mures este reprezentativ in privinta cresterii de animale, mai ales ca are si statiunile de cercetare si organizatiile de reproductie – e bine, ca si istorie, sa stim ca laboratoarele din Romania erau la nivelul celor din Europa in ceea ce priveste transferul de embrion’’, a declarat ing. directorul BVN Semtest Mures, Valer Sician.

Rasa Wagyu, una din cele mai scumpe rase de carne

Astfel, la 40 de ani de la primul succes al operatiunii de transfer de embrioni din tara noastra, genetica romaneasca reuseste sa creeze primul exemplar din rasa Wagyu, rasa recunoscuta international pentru calitatea superioara a carnii sale.

Datorita gustului unic si al proprietatilor benefice pentru organism, carnea de Wagyu este printre cele mai scumpe din lume. Un taur din aceasta rasa ajuns la maturitate se vinde cu aproximativ 10.000 euro iar kilogramul de carne in comert ajunge la 600 de euro. Mai multe detalii gasiti aici: https://www.agerpres.ro/social/2018/04/11/reportaj-mures-vitel-wagyu-unic-in-romania-la-40-de-ani-de-la-obtinerea-primului-vitel-prin-transfer-de-embrioni-din-tara–88543

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE