O noua oportunitate pentru producatori sa-si vanda produsele

Facebook
Twitter

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  va fi prezent sambata, 3 februarie, la Buzau, unde va poposi caravana Campaniei nationale de informare si promovare “Alege oaia!”.

Evenimentul va avea loc in parcarea noului centru comercial, Kaufland Unirii Sud, unde vor fi amenajate 15 casute in care fermierii din judet isi vor expune produsele traditionale pe care consumatorii le vor putea degusta sau le vor putea achizitiona. De asemenea, asociatiile crescatorilor de ovine din Buzau le vor oferi vizitatorilor gratuit tocanita si preparate din carne de oaie.

Consiliul Judetean Buzau prin Centrul Judetean de Cultura si Arta se va alatura campaniei “Alege oaia!”, asigurand prezenta interpretilor de muzica populara, care vor intretine buna dispozitie a participantilor cu dansuri si cantece traditionale romanesti.

Deschiderea evenimentului va avea loc sambata, ora.10:00, iar programul de vizitare va fi intre orele 10.00-17.00, pentru ambele zile ale weekendului.

Mentionam ca obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE