O comuna veche de 800 de ani din Romania a atras fonduri europene nerambursabile de 12 milioane de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Una dintre cele mai eficiente comune din Romania in privinta accesarii fondurilor europene nerambursabile este comuna Bors, din judetul Bihor, aceasta reusind sa atraga in ultimii trei ani circa 12 milioane de euro, conform ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

„Am ajuns de curand la Bors, in judetul Bihor, la o noua intalnire cu fermierii, in cadrul Caravanei PNDR. Am gasit aici o comuna cu o vechime de 800 de ani, care a atras fonduri europene in valoare de 12 milioane euro in ultimii 3 ani si il felicit atat pe primarul comunei – care conduce localitatea de peste 20 de ani – cat si pe oamenii gospodari care au contribuit la acest lucru. Investitiile sunt diverse, de la asfaltari de drumuri, parc fotovoltaic, canalizari, modernizari de scoli si gradinite. Am apreciat foarte mult si Centrul pentru ingrjirea persoanelor varstnice din Santaul Mare, realizat tot cu bani europeni, un camin la standarde europene, cum eu, personal, nu cred ca am mai vazut pana acum”, a notat Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook.

De asemenea o alta comuna care a accesat fonduri europene nerambursabile importante este si Tinca, aici peste 800 de tineri reusind sa obtina finantare prin intermediul masurii „Instalarea tinerilor fermieri”.

„Judetul Bihor are cel mai mare numar de tineri care au aplicat pe masura Instalarea tinerilor fermieri. Mai exact, 800 de tineri s-au stabilit la sat, prin aceasta masura. Caravana PNDR a ajuns si la Tinca, comuna in care au fost atrase fonduri europene in valoare de 7 milioane de euro”, a mai notat Daniel Constantin pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Agriculturii se afla in aceste zile in judetul Bihor, in cadrul Caravanei PNDR 2014-2020. Saptamanile trecute, seful MADR a avut intalniri si conferinte in alte trei judete ale tarii: Arad, Timis si Satu Mare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE