O companie de stat foarte importanta ar putea fi privatizata. Iata ce declara Guvernul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dupa ce mai multe voci spuneau ca Societatea Nationala a Apelor Minerale urmeaza sa fie privatizata, Ministerul Economiei a eliberat un comunicat prin care declara ca SNAM va ramane companie cu capital de stat si ca va avea in continuare un rol definitoriu in exploatarea sustenabila a apelor minerale, noteaza AGERPRES.

,,Nu am luat niciun moment in calcul privatizarea Societatii Nationale a Apelor Minerale. Resping cu fermitate aceasta ipoteza. Apele minerale sunt o resursa strategica a Romaniei si, ca ministru al Economiei, voi folosi toate parghiile legale pentru a pune cat mai mult in valoare acest sector si a reda Societatii Nationale a Apelor Minerale rolul pe care il merita’’, declara Danut Andrusca, ministrul Economiei.

Protejarea resurselor naturale si exploatarea lor in conditii sustenabile a fost un obiectiv prioritar pe care noul Executiv si l-a asumat in Programul de guvernare si de aceea, privatizarea SNAM ar reprezenta o contradictie intre obiectivele promise si cele realizate.

CNMR cere Guvernului ,,sa apere resursele minerale ale poporului sau’’

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei si-a exprimat dezacordul pentru o eventuala privatizare a SNAM si a declarat ca statul trebuie sa apere interesele minerale ale Romaniei.

,,Romania este considerata a fi cea mai bogata tara in industria apelor minerale, cu un procent de 60% din totalul apelor minerale din Europa, iar scenariul privatizarii conduce catre pierderea de catre statul roman a ultimelor resurse proprii dupa instrainarea majoritatii resurselor minerale. O alta consecinta a privatizarii o constituie vulnerabilizarea majora a securitatii nationale a statului, in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, daca statul roman nu ia decizia de a bloca concesionarea terenurilor bogate in resurse minerale, dar si in izvoare de apa minerala, generand astfel oportunitatea statelor vecine de a face presiuni asupra Romaniei in contextul privatizarii si concesionarii’’, au precizat reprezentantii CNMR intr-un comunicat de presa.

Pana in prezent, nu exista informatii clare daca SNAM va fi privatizata sau nu, insa declaratiile ministrului economiei aduc un oarecare confort persoanelor care sunt ingrijorate de privatizarea renumitei companii de stat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE