Numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut

Facebook
Twitter

În luna ianuarie 2014, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la toate speciile.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la bovine şi păsări, iar la porcine, ovine şi caprine au crescut, arată datele publicate azi de Institutul Național de Statistică.

Ianuarie 2014 comparativ cu decembrie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 53,3%, respectiv cu 53,5%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 27,3%, respectiv cu 29,1%. În luna ianuarie 2014, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 22,9% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea acestora în carcasă au scăzut de 4,0 ori, respectiv de 4,3 ori. În luna ianuarie 2014, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 66,5% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 45,9%, respectiv cu 44,5%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut de 4,6 ori,  respectiv de 4,8 ori. Tăierile în unităţile industriale specializate, care au o pondere de 3,9% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine au scăzut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă de 7,3 ori, respectiv de 7,0 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 12,1%. În unităţile industriale specializate s-au realizat 90,0% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 2,2%, respectiv cu 6,2%.

Ianuarie 2014 comparativ cu ianuarie 2013

Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 31,4%, respectiv cu 37,5%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 20,0%, respectiv cu 18,2%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 14,7%, respectiv cu 10,4%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,6%, respectiv cu 6,1%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 8,5%, respectiv cu 8,0%. Sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 50%, respectiv cu 18,4%.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 10,3%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat scăderi atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 5,0%, respectiv cu 7,8%.

În lunile analizate greutatea medie în carcasă la animalele şi păsările sacrificate, prezintă uşoare oscilaţii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE