Noutăți 2013: New Holland introduce tractoarele T6 Auto Command™

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Gama de tractoare T6 a New Holland se extinde cu trei noi modele Auto Command™. Modelele cu patru cilindri T6.140, T6.150 şi T6.160 au o putere de până la 163 CP şi dispun de un cuplu maxim de 676 Nm (cu management al puterii motorului EPM).

Construcţia compactă cu patru cilindri asigură o manevrabilitate excepţională şi flexibilitate maximă în utilizare, precum şi eficienţă şi productivitate extraordinare, cu respectarea prevederilor referitoare la emisii pentru Tier-4A. Transmisia Auto Command™ lărgeşte gama disponibilă de variante de transmisie în segmentul T6, care cuprinde transmisia Semi-Powershift Electro Command™ şi transmisia mecanică Dual Command™.

Scurtă prezentare:

  • Transmisie Auto Command™ pentru şi mai multă eficienţă
  • Braţ al scaunului cu comandă SideWinder II: multi-premiat, ergonomie în perfecţiune
  • Cabină Horizon™ îmbunătăţită: confort extraordinar de-a lungul întregii zile de lucru
  • Sistem de direcţie automat IntelliSteer™, complet integrat: precizie între piste până în zona de 1-2 cm
  • Sistem hidraulic de mare putere: debit de ulei 125 l/min
  • Versiunea ‚Blue Power’: un element de lux
  • Tehnologie SCR ECOBlue™ (sistem SCR pur): diminuează consumul de carburant cu până la 10 % şi ameliorează caracteristicile de răspuns
  • Greutate specifică extrem de bună, de 30kg/CP, performanţă ridicată la compactare redusă a solului

Transmisie Auto Command™ pentru şi mai multă eficienţă

Tractoarele T6 sunt echipate transmisia variabilă continuă Auto Command™ de cea mai nouă generaţie. Transmisia T6 Auto-Command™ dezvoltată şi produsă în uzina de mecanisme de transmisie New Holland din Antwerp (Belgia) reprezintă o nouă evoluţie a tehnologiei transmisiilor variabile continue.

Pentru T6 a fost utilizată o logică de operare identică. Toate elementele principale de operare sunt amplasate pe maneta multifuncţională ergonomică şi cu reazem elastic CommandGrip™. Cu ajutorul acesteia se pot selecta şi ajusta cu precizie trei viteze ţintă şi se poate activa modul tempomat.

Conducătorul utilajului poate regla cu precizie viteza, în paşi de 0,01 km/h. Cea mai redusă viteză de lucru este de 20 m/h la turaţie nominală a motorului – perfectă pentru lucrări speciale, cum ar fi plantarea manuală. Viteza maximă de transport este de 50 km/h.

Transmisia Auto Command™ a fost concepută în aşa fel, încât la vitezele cele mai des utilizate în cadrul lucrărilor de arat şi transport să se atingă cel mai înalt grad de eficacitate posibil (prin maximizarea procentului de transmitere mecanică a puterii). Transmisia este disponibilă într-o versiune ECO cu 50-km/h, care permite atingerea vitezei finale la o turaţie mai redusă a motorului (1750 r/min) – ideal la utilizarea frecventă pentru transport.

Pentru creşterea siguranţei, în primul rând la transportul remorcilor grele pe terenuri deluroase, T6 Auto Command™ este dotată cu un sistem activ de reglare a opririi. Când tractorul se află în repaus, transmisia menţine maşina activă pe poziţie.

Braţ al scaunului cu comandă SideWinder II: multi-premiat, ergonomie în perfecţiune

Braţul de scaun cu comandă SideWinder IIT6 al Auto Command™ se distinge prin ergonomia perfectă. Braţul de scaun cunoscut încă de la modelele T7-, T8- şi T9-Modellen cuprinde toate elementele de operare importante. Acestea sunt amplasate în aşa fel, încât este posibilă o operare intuitivă. În plus, conducătorul utilajului poate aduce braţul de scaun în poziţia dorită: întreaga consolă se poate deplasa de-a lungul unui element arcuit, modelat pe criterii ergonomice.

Dispozitivul CommandGrip™, cu butoane tactile iluminate, a fost plasat cu mare precizie, în aşa fel încât să poată fi apucat comod în mână. Poziţia monitorului complet integrat IntelliView™-III, resp. a monitorului cu lăţime extinsă IntelliView™- IV-Monitor, disponibil la cerere (diagonala ecranului de 26,4 cm), a fost optimizată pentru a asigura plasarea ecranului în direcţia de privire naturală a conducătorului utilajului. Touchsreen-ul color, extrem de uşor de operat, permite monitorizarea şi modificarea valorii tuturor parametrilor în timpul lucrului.

Cabină Horizon™: confort extraordinar de-a lungul întregii zile de lucru

Modelele T6 Auto-Command™ sunt dotate cu cabina îmbunătăţită Horizon™, care oferă un confort inegalabil. New Holland lucrează constant la optimizarea produselor sale. Astfel, în urma chestionării amănunţite a clienţilor, elementele de control importante au fost amplasate pe plafonul cabinei. Elementele de comandă ale instalaţiei de aer condiţionat, ale radioului bluetooth şi ale instalaţiei de iluminare au fost grupate împreună pentru a asigura cel mai înalt confort de operare cu putinţă. Au fost îmbunătăţite şi posibilităţile de stocare.

Acum sunt disponibile două noi compartimente de depozitare, care pot fi utilizate pentru păstrarea telefonului mobil sau a unui MP3-player. Geamul posterior fumuriu protejează conducătorul utilajului de razele puternice ale soarelui şi de căldură. La cerere, este disponibil şi un pachet de lux cu volan îmbrăcat în piele şi mochetă groasă, adecvat exigenţelor mai ridicate. Pentru T6 Auto Command™ se oferă ca şi până acum o variantă standard şi una cu plafon jos.

Sistem de direcţie automat Raven Smart Steer™: Precizie între piste de până la 1-2 cm

Pentru maximizarea productivităţii T6 Auto Command™ poate fi echipată cu sistemul de direcţie automat Raven Smart Steer™, complet integrat.

În combinaţie cu software-ul SMS, dezvoltat de AgLeader Technology, care poate fi utilizat pentru generarea de hărţilor aplicaţiei şi pentru administrarea lăţimilor de lucru, acesta permite optimizarea completă a muncii câmpului. Prin intermediul semnalului de corectare RTK se poate atinge o precizie între piste 1-2 cm. Avantajele: lipsa suprapunerilor (compactare sensibil mai redusă a solului), dozare optimă a cantităţilor eliberate şi consum redus de carburant, calitate superioară a lucrărilor ?i o productivitate ridicată.

Sistem hidraulic de mare putere: debit de ulei 125 l/min

Toate modelele T6 Auto- Command™ sunt dotate în mod standard cu pompa hidraulică CCLS de 125-l/min. Un avantaj esenţial al acestei pompe de mare putere îl reprezintă consumul redus de carburant. Pompa CCLS de mari dimensiuni nu doar că dozează cu precizie fluxul de ulei, în funcţie de necesităţi, ci, de regulă, nici nu are nevoie de turaţii ridicate ale motorului pentru pomparea cantităţii de ulei necesare.

În acest fel se poate face uz în mod optim de potenţialul de economisire a carburantului pe care îl propune transmisia Auto Command™. Ar avea foarte puţin sens ca, pe de o parte (mulţumită tehnologiei transmisiei variabile continue) să fie posibilă deplasarea cu viteza dorită la o turaţie redusă a motorului, însă, pe de altă parte, să fie necesară accelerarea manuală pentru a asigura un debit de ulei suficient. În cazul T6 Auto Command™ totul gravitează în jurul ideii de reducere a costurilor de producţie.

Versiunea ‚Blue Power’: un element de lux

Clienţii care preferă dotări uşor mai exclusiviste, se decid pentru Blue Power T6.160 Auto Command™, care se distinge prin stilul marcant şi caracteristicile de lux suplimentare. Elementele decorative cromate şi vopseaua albastru maserati atrag toate privirile în orice parc de utilaje.

Tehnologie SCR ECOBlue™: diminuează consumul de carburant cu până la 10 %

Pentru respectarea cerinţelor referitoare la emisii ale categoriei Tier 4A, în cadrul seriei T6 se utilizează tehnologia SCR ECOBlue™ a New Holland. Această tehnologie de înaltă eficienţă permite reducerea consumului de carburant cu până la 10%, dublată de o reducere a emisiilor de CO2 de până la 19%. În plus, prin impresionantul management al puterii motorului (EPM) se atinge o clară creştere a productivităţii.

În cazul unui necesar crescut de putere, sistemul EPM poate pune la dispoziţie un plus de până la 33 CP, optimizând în plus şi consumul de carburant. Caracteristicile de răspuns ale motorului au fost îmbunătăţite cu 13%, astfel încât tractorul reacţionează şi mai repede la alternanţele de sarcină, nemanifestându-se pierderi de ritm nici măcar în condiţii grele de lucru.

Construcţie cu patru cilindri permite o manevrabilitate excepţională. Dimensiunile compacte asigură o agilitate de neegalat în zona de întoarcere de la marginea parcelei şi în parcul de utilaje – condiţii ideale pentru lucru eficient cu încărcătorul frontal.

Greutate specifică extrem de bună, de 30kg/CP, performanţă ridicată la compactare redusă a solului

Cu 30 kg/CP (cu EPM activat), T6 Auto Command™ prezintă o greutate specifică optimă. Mulţumită EPM, modelele T6 dispun puterea maximă, care în alte situaţii este disponibilă numai tractoarelor grele, de dimensiuni mult mai mari. Greutatea specifică excepţională contribuie la diminuarea compactării solului şi permite sarcini utile mai ridicate în cazul transportului rutier.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE