Noile tehnologii le permit fermierilor să lucreze terenul în condiții de maximă eficiență

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Maschio Gaspardo România a prezentat fermierilor din Călărași două noi semănători, care le permit fermierilor să-și lucreze pământul în condiții de maximă eficiență, atât din punct de vedere al timpului de semănat, cât și din punct de vedere al costurilor.  

Cele două semănători de la Maschio Gaspardo, CORSARO și SCATENATO, sunt utilaje complexe care, pe lângă semănătoarea propriu-zisă, sunt echipate cu bazin (buncăr) de fertilizare de capacitate foarte mare. Buncărul cu care este echipat CORSARO are dublă utilitate, transformând practic utilajul într-o mașină 2 în 1, pe care fermierii români o pot folosi atât pentru lucrările de primăvară cât și pentru lucrările de toamnă. Atunci când CORSARO este folosit la semănarea plantelor prășitoare – porumb, floarea soarelui, sfecla de zahăr, soia (lucrările de primăvară), buncărul servește drept bazin de fertilizare, iar pentru semănarea cerealelor (lucrările de toamnă), buncărul devine bazin pentru semințe.

Pe lângă faptul că este multifuncțional, CORSARO are avantajul că poate fi folosit în sol semi-prelucrat. Cum în județul Călărași și în general în regiunea de sud a țării, pământul nu are nevoie de discuire adâncă, o investiție într-un astfel de utilaj ar reduce masiv costurile fermierilor pentru prelucrarea solului.

Evenimentul face parte dintr-un tur de prezentare pe teren agricol a utilajelor inovative ale Gaspardo dedicate fermelor mari și mijlocii. Andrea Gobbo, directorul comercial al Maschio Gaspardo România a anunțat că turneul de prezentare a noilor utilaje va continua în următoarele săptămâni în cele mai importante regiuni agricole din țară, incluzând județe precum Timiș, Arad, Satu Mare, Dolj, Olt, Teleorman, Brăila, Buzău, Vaslui, Iași etc.

Compania Maschio Gaspardo România face parte din grupul internațional Maschio Gaspardo Unigreen, care include 16 unităţi de producţie, 13 în Italia şi câte o fabrică în România, India şi China.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE