Noile programe de sprijin pentru cultivatorii in spatii protejate, dezbatute direct cu fermierii

Facebook
Twitter

In urma reformelor pe care ministrul Agriculturii le anunta in ceea ce priveste programele de sprijin pentru cultivatorii in spatii protejate, seful MADR a organizat o intalnire cu reprezentanti ai mai multor forme asociative din acest sector, pentru a clarifica noile masuri, pentru a le asculta propunerile si pentru a vorbi despre simplificarea procesului de acordare a sprijinului financiar pentru acestia.  

Ministrul Adrian Oros a participat, la data de 27 ianuarie 2021, la consultari cu reprezentanti ai formelor asociative din sectorul de legume cultivate in spatii protejate.

Alaturi de ministru s-au aflat secretarul de stat Aurel Simion, presedintele Comisiei de Agricultura din Senat, George Scarlat, precum si directori ai directiilor de specialitate din cadrul MADR.

Scopul acestei intalniri a vizat cunoasterea problemelor cu care se confrunta acest sector si a propunerilor din partea formelor asociative privind fundamentarea unui noi program de sprijinire a legumicultorilor.

In acest context, ministrul Adrian Oros a prezentat Programul pe care Ministerul il are in vedere pentru a sprijini o gama mai larga de specii legumicole ce poate fi cultivata in spatiile protejate.

Printre subiectele abordate s-au numarat: asocierea in cooperative, simplificarea accesului la fonduri europene, reglementarea unei piete corecte, sustinerea cercetarii, practicile anticoncurentiale, forta de munca, schimbarile climatice, extinderea suprafetelor cultivate.

Ministerul isi propune ca, prin acest Program sa se asigure produse proaspete, de calitate pentru consumatori si sa contribuie la reducerea importurilor.

In finalul sedintei s-a agreat crearea unui grup de lucru pentru discutii aplicate privind elaborarea viitoarei scheme de sprijin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE