Meniu

Noi reglementari privind termenul de depunere a declaratiei 394

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Monitorul Oficial din 8 august 2016, s-a publicat o modificare foarte importanta privind termenul de depunere a declaratiei 394 privind achizitiile si livrarile de pe teritoriul national. Acest termen se aplica pentru toate declaratiile depuse ulterioar publicarii ordinului.

Astfel, Ordinul pentru modificarea Ordinului presedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala nr. 3.769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achiziţiilor efectuate pe teritoriul naţional de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si conţinutului declaraţiei informative privind livrarile/prestarile si achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele inregistrate in scopuri de TVA aduce o modificare foarte importanta, punctuala, asupra termenului de depunere a declaratiei 394 Declaratie informativa privind livrarile si achizitiile de pe teritoriul national.

„Incepand cu data ordinului analizat astazi, termenul de depunere a declaratiei 394 este data de 30 a lunii urmatoare perioadei fiscale avute (luna sau trimestru) inclusiv. Acest termen este aplicabil pentru toate persoanele impozabile ce au ca perioada fie luna fie trimestrul calendaristic”, arata consultantul fiscal Adrian Benta.

Face exceptie declaratia aferenta lunii ianuarie pentru care termenul este ultima zi a lunii februarie, data de 28 sau 29 februarie, dupa caz.

Pentru lunile iulie – septembrie au fost introduse proceduri derogatorii in sensul ca persoanele impozabile vor declara doar achizitiile si livrarile facute intre persoanele inregistrate in scopuri de TVA din aceasta perioada.

Incepand cu declaratia aferenta lunii octombrie se vor declara toate tranzactiile conform procedurilor in vigoare la acest moment.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE