Noi reglementări privind fondurile europene pentru viticultură

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar din partea Uniunii Europene pentru producătorii din sectorul vitivinicol în perioada 2014 – 2018.

Prin actul normativ se completează lista beneficiarilor Programului Naţional de Sprijin al României în sectorul vitivinicol. Astfel, beneficiarii măsurii de promovare a vinurilor, prin submăsura de promovare a vinurilor produse în Uniunea Europeană care constă în acţiuni de informare în statele membre, în scopul informării consumatorilor cu privire la consumul moderat de vin şi la schema de denumiri de origine controlată şi indicaţii geografice, precum şi submăsura de promovare în ţări terţe, în vederea îmbunătăţirii competitivităţii vinurilor cu denumire de origine controlată, indicaţie geografică sau a vinurilor pentru care se indică soiul viţei-de-vie, sunt producătorii din sectorul vitivinicol – persoane juridice, forme asociative profesionale ale producătorilor din sectorul vitivinicol şi/sau organizaţii interprofesionale din sectorul vitivinicol şi/sau entităţi sau instituţii publice.

În cazul entităţilor sau instituţiilor publice, accesarea măsurii se poate face numai în asociere cu una sau mai multe dintre formele asociative profesionale din sectorul vitivinicol.

Pentru perioada 2014 – 2018, Programul Naţional de Sprijin al României în sectorul vitivinicol, revizuit și notificat Comisiei în data de 30.06.2014, dispune de fonduri în valoare de 47,7 milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE