Noi reglementari privind comercializarea produselor accizabile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Doua acte normative ce se adreseaza operatorilor economici ce trebuiau sa obtina atestate de operatori cu produse accizabile au fost publicate in Monitorul Oficial din 20.12.2016. Se proroga termenul pana la care se poate obtine autorizatia.

Este vorba despre OMFP nr. 3619 din 20 Decembrie 2016 Ordin privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.849/2016 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en détail produse energetice – benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, si OMFP nr. 3620 din 20 Decembrie 2016 Ordin privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.850/2016 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a activitatii de distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

 „Prevederile de la art. 435 obliga operatorii economici ce efectueaza activitati de comert cu produse accizabile – bauturi alcoolice, tutun prelucrat, produse energetice (benzina, motorina) sa detina autorizatii emise de directia de specialitate privind produsele accizabile, din cadrul Autoritatii fiscale”, arata consultantul fiscal Adrian Benta.

Pentru realizarea activitatilor de distributie de astfel de produse pe teritoriul national, autorizatiile sunt particularizate in functie de tipul de produs.

Pentru vanzarea de produse energetice benzina, motorina, tot lantul de distributie trebuie sa detina atestat de operator economic cu produse accizabile.

Pentru comertul cu tigarete  si tutun prelucrat trebuie sa detina atestatul toti operatorii economice ce au distributie angro.

Actele normative de baza pentru obtinerea acestor atestate sunt: OMFP nr. 1850/2016 pentru distributia de bauturi alcoolice si/sau tutun. Acestea au fost publicate in perioada iunie-iulie 2016 si impuneau tuturor operatorilor economica sa se reautorizeze, conform noilor conditii fiscale.

Operatorii economici au primit ca termeni de reautorizare 180 de zile de la intrarea in vigoare a respectivelor acte normative.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE