Noi lansari de rachete antigrindina. Ce zone au fost vizate?

Facebook
Twitter

In intervalul 13-19 mai 2022, in cadrul Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor s-au realizat 5 actiuni de interventii active in atmosfera pentru combaterea a 43 de celule convective – formatiuni noroase cu grindina in formare.

Din punctele de lansare ale Unitatilor de combatere a caderilor de grindina din cadrul Sistemului, au fost lansate 250 de rachete antigrindina, pentru a proteja culturile agricole si comunitatile locale din zonele de interventie.

In ziua de 13 mai in estul tarii s-au inregistrat fenomene meteo extrem de violente, necesitand un consum de 159 de rachete antigrindina pentru protectia culturilor si comunitatilor din zona Cotnari si Husi.

Citeste si: Noutati despre pesta porcina. Care sunt judetele inca afectate?

In aceasta perioada a fost activata in repetate randuri procedura Baza Notam pentru majoritatea unitatilor din cadrul SNACP.

Autoritatile aeronautice civile si militare au emis mai multe interdictii de tragere, fara a se inregistra pagube in zonele protejate.

In urma activitatilor de interventii active in atmosfera efectuate, precipitatiile au ajuns la sol sub forma lichida.

In perioada 15 aprilie – 19 mai 2022, din punctele de lansare ale Unitatilor de combatere a caderilor de grindina din cadrul SNACP, au fost realizate in total 17 interventii active in atmosfera, pentru combaterea a 93 de celule convective, cu un consum total de 617 de rachete antigrindina.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE