Noul an debuteaza cu lansarea mai multor documente utile pentru fermierii romani, mai ales pentru cei care intentioneaza sa acceseze fonduri europene prin intermediul GAL-urilor (Grupurilor de Acțiune Locală).

De curand, MADR a lansat Ghidul Grupurilor de Acțiune Locală, editia 02 si formularele aferente MANUALULUI DE PROCEDURĂ pentru SDL.

Totodata, au fost lansate si urmatoarele formulare:

F1 – Formular de verificare a implementării SDL
F2 – Formular de verificare a apelului de selecție
F3 – Formular de verificare a procesului de selecție
F4 – Raport privind rezultatul evaluării SDL-urilor
F5 – Formular de verificare a propunerii de modificare a SDL
F6 – Notă privind propunerea de modificare a SDL

De asemenea, cei interesati, vor putea regasi pe site-ul MADR si Ghidul Grupurilor de Acțiune Locală pentru implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală – versiunea 02 (22.12.2017) precum si Ghidul Grupurilor de Acțiune Locală pentru implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală – versiunea 02 (22.12.2017).

Strategiile de Dezvoltare Locala sunt intocmite de Grupurile de Actiune Locala (GAL) potentiale/existente, parteneriate privat-publice, in baza analizei nevoilor si prioritatilor specifice teritoriului acoperit de parteneriat.

Cititi in cadrul acestui articol cum a reusit un Grup de Actiune Locala din Romania sa realizeze un proiect de cooperare cu un GAL din Franta si sa atraga fonduri de 2,8 milioane de euro.