Ninsoarea şi viscolul lasă rafturile magazinelor goale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Marii retaileri și transportatorii au anunțat că rafturile magazinelor se vor goli, dacă vremea nefavorailă va continua, iar autoritățile nu vor lua măsurile necesare pentru deblocarea traficului.

Retailerii au probleme cu aprovizionarea în zonele aflate sub cod galben şi portocaliu de viscol, dar clienţii nu vor fi afectaţi pentru că magazinele au stocuri tampon pentru 2-3 zile, a declarat pentru MEDIAFAX Delia Nica, directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

“Avem probleme cu livrările în zonele cu coduri galbene şi portocalii. Nu putem ajunge în Buzău, Brăila, nu găsim camioane cu care să tranportăm marfa, pentru că transportatorilor le este teamă să nu le rămână camioanele blocate. Nu sunt însă probleme care să afecteze clienţii. Magazinele au stocuri tampon pentru 2-3 zile”, a arătat Nica.

Reprezentantul AMRCR a explicat că, în această perioadă, aprovizionarea funcţionează la 60% dintr-o zi normală.

“Furnizorii ajung greu la noi. Problemele sunt în special pe partea de produse proaspete” , a explicat Nica.

Și consultantul în transporturi Augustin Hagiu a declarat că, dacă autoritățile vor continua să gestioneze la fel de prost situația din trafic, rafturile magazinelor vor rămâne goale. Aceasta, din cauza faptului că tirurile au fost trase pe dreapta pe marginea drumului, în loc să fie direcționate către parcări, iar șoferilor nu li s-a permis să parcheze autotrenurile unul în spatele celuilalt, la mică distanță, pentru a evita întroienirea acestora.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE