Codul Portocaliu de viscol, prelungit pentru 8 județe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

ANM a prelungit, astăzi, până la orele 17,00, Codul Portocaliu de viscol pentru județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași și Ialomița.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, între orele 9,00 și 17,00, în cele opt județe, temporar, viteza vântului la rafală va depăși 60 — 70 de kilometri/oră, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menține redusă.

Deasemenea, sub Cod Galben de viscol rămân, până la ora 23,00, estul Munteniei, Dobrogea și cea mai mare parte a Moldovei, unde va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 50 de kilometri/oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Codul Galben afectează județele Iași, Bacău și Vaslui.

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat la RFI că un nou viscol se va abate în sudul României, de miercuri până joi.

“Mâine este o pauză, după ieșirea din vigoare disearăa acestor coduri. E o pauză în sensul că, nemaifiind vânt, chiar dacă ninge, ninge slab. Dar de miercuri dimineața până joi dimineața, cu probabilitate foarte mare, ANM va emite din nou avertizări pentru un viscol tot pe sudul țării, de miercuri dimineața până joi dimineața. Deci este destul de scurt ca timp, în comparație cu viscolul ân care ne aflăm”, a declarat directorul ANM, Ion Sandu.

Totodată, șeful ANM a avertizat că pe Cod Portocaliu nu se pleacă la drum!

“Atâta timp cât românii nu înțeleg că în Cod Portocaliu nu se pleacă la drum, nici o autoritate nu poate să-i ajute”, a subliniat Ion Sandu.

Acesta a subliniat că viscolul din ultimele zile sunt normale pentru luna ianuarie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE