Ministerul Mediului: În funcție de evoluția vremii, este posibilă o prelungire a avertizării meteo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) anunță că, în funcție de evoluția vremii, este posibilă o prelungire a avertizării meteo, actualul cod portocaliu de viscol fiind valabil până duminică la ora 22,00, se arată într-un comunicat al ministerului.

Cele 18 județe vizate sunt Mehedinți, Gorj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, inclusiv municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea și Galați.

MMSC anunță că urmărește și informează, prin Dispeceratul Direcției de Control și Management al Riscului la Inundații și al Siguranței Barajelor, evoluția vremii din țară pe fondul emiterii Codului Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase în următorul interval de timp. MMSC face, de asemenea, recomandări pentru perioada de viscol.

Pe de alta parte, MMSC recomandă șoferilor să nu pornească la drum decât în situații de urgență și numai dacă autoturismele sunt echipate corespunzător condițiilor de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri, lopeți, trusă de prim ajutor, pături, etc…). De asemenea, este de preferat ca deplasările cu mașina să se efectueze pe distanțe scurte și la viteză redusă.

“Ținând cont de faptul că vântul amplifică senzația de frig, MMSC îndeamnă populația să se îmbrace corespunzător, adică mai gros și să evite o expunere îndelungată la frig. În ceea ce privește turiștii aflați în stațiunile montane, ei trebuie să renunțe, pe durata viscolului și a vremii capricioase, la drumeții, în special în zone izolate, nepopulate, pentru a nu risca să rămână blocați pe drumuri de munte”, se mai spune în comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE