Mozzarella de laborator: o firma care obtine proteine din lapte, in mod artificial, primeste finantare pentru a se extinde

Facebook
Twitter

O companie din Berlin, care produce mozzarella si ricotta fara lapte animal, a reusit sa obtina o finantare record, de 50 de milioane de dolari, de la mai multi investitori, prin care se va putea extinde in intreaga lume.

Start-up-ul Formo a informat luni ca va utiliza cele 50 de milioane de dolari stranse cu prilejul unei runde de finantare de tip Seria A, o suma record pentru o companie europeana de tip foodtech, pentru a-si extinde gama de produse cu tipuri de branza maturata, precum cheddar si gruyere. In plus, compania isi va extinde si tehnologia de fermentare.

„Vorbim despre un produs care trebuie sa ajunga la o productie de masa sau sa fie produs in volume mari, asa ca acum lucram la majorarea productiei. Vrem sa ne extindem gama si sa fim siguri ca putem acoperi aproape orice tip de branza”, a declarat Raffael Wohlgensinger, cofondatorul si directorul general de la Formo.

Investitorii au inceput sa directioneze fonduri spre o noua generatie de start-up-uri care incearca sa ofere placerea de a manca branza, fara impactul daunator asupra mediului al cresterii animalelor in ferme. Companii precum Miyoko’s Creamery din SUA si Stockeld Dreamery din Suedia au strans finantare in ultimele saptamani, in timp ce mari companii precum Oatly Inc vad in lactatele alternative o noua frontiera pentru extindere.

Formo, cunoscuta anterior sub denumirea Legendairy Foods GmbH, vrea sa copieze acelasi gust si textura branzei adevarate. Tehnologia sa de fermentare se bazeaza pe microbi pentru a crea proteinele care stau la baza branzei.

„Produsele noastre contin de fapt proteine de lapte, dar nu le obtinem de la o vaca. Le obtinem de la micro-organisme”, precizeaza Britta Winterberg, cofondator si director stiintific la Formo.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE