Modificarea zonelor defavorizate scoate fermierii din producție

Facebook
Twitter

Primarul comunei gorjean Bolboși, Gheorghe Bilea, vrea să trimită un memoriu guvernului după ce localitatea sa a fost scoasă din categoria zonelor defavorizate. Efectul imediat va fi tăierea subvenţiilor de la APIA.

Comunele Bolboşi, Negomir, Ciuperceni, Mătăsari din județul Gorj au fost declarate zone defavorizate din cauza calităţii proaste a solului. Agricultorii de aici primeau 80 de euro la hectar în plus față de valoarea subvenţiilor plătite prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA).

Ca urmare a modificării listei cu zone defavorizate din România, proprietarii nu mai primesc cei 80 de euro. Printre cei afectați se află și localnicii din Bolboși.

„La Bolboşi, patru sute de cetăţeni vor fi afectaţi. Voi  trimite adrese către Consiliul Judeţean şi Ministerul Agriculturii pentru a le cere să îndrepte această eroare. Reducerea subvenţiilor îi va face pe oameni să nu mai cultive terenurile”, a declarat primarul Gheorghe Bilea, citat de gorj-domino.ro.

Primarul Gheorghe Bilea a anunţat că va trimite adrese către Consiliul Judeţean şi Ministerul Agriculturii pentru a le cere să îndrepte această eroare, întrucât reducerea subvenţiilor îi va face pe localnici să nu mai cultive terenurile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE