Mirco Maschio, numit noul presedinte al grupului Maschio Gaspardo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Consiliul de Administratie al Maschio Gaspardo, reunit pe 6 iulie, l-a nominalizat pe Mirco Maschio in functia de nou presedinte al Grupului Maschio Gaspardo. Giorgio Maschio a fost confirmat ca vicepresedinte.

Numirea a venit dupa ce, pe data de 24 iunie, presedintele Egidio Maschio, s-a sinucis.  Egidio Maschio a fost cofondatorul in anul 1964 al societatii, impreuna cu fratele sau, Giorgio.

Mirco Maschio, al doilea fiu al lui Egidio, 38 de ani, a inceput sa munceasca in cadrul firmei de familie in anul 1998. A avut diverse functii, alaturi de tatal sau.

Membru al Consiliul de Administratieincepand cu anul 2001, Mirco Maschio s-a ocupat de realizarea dezvoltarii noii unitati de productie de la Chisineu Cris – judetul Arad, din anul 2003, in calitate de Administrator Delegat al Maschio Gaspardo Romania. A reusit ca in anul 2011 sa aduca Maschio Gaspardo Romania la nivelul de principalul producator de utilaje agricole al tarii.

Noul Consiliu de Administratie este alcatuit din: Mirco Maschio (Presedinte), Giorgio Maschio (Vicepresedinte), Massimo Bordi (Administrator delegat), Andrea Maschio (Consilier in Administratie),  Martina Maschio (Consilier in Administratie) si Franco Biasutti di Friulia (Consilier in Administratie).

„Multumesc intregului Consiliu de Administratie pentru increderea acordata. Este o mare onoare pentru mine sa detin aceasta functie. Sunt constient de importanta responsabilitatilor care mi-au fost incredintate, dar acum trebuie sa privim inainte si sa continuam extraordinarul parcurs inceput de tatal nostru cu 50 de ani in urma”, a declarat Mirco Maschio, presedinte al Grupului Maschio Gaspardo.

Fondata in Campodarsego (Padova), in 1964, de catre fratii Egidio si Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo numara 2.000 de angajati in lume in 15 unitati productive din care 3 in strainatate – China, India si Romania – si 12 filiale comerciale (Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, SUA, China, India, Romania si Iran).

Intre anii 2009 si 2014, cifra de afaceri a crescut  cu peste 200%, trecand de la 118 milioane de euro la 324 milioane de euro, cu 80% generat de pietele externe. Familia Maschio este actionar majoritar si detine 86% din capitalul social, in timp ce 14% este detinut de catre Friulia Finanziaria FVG.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE