septembrie 28, 2021

Ministrul Oros, despre platile din agricultura: „Am reusit sa autorizam la plata peste 72% dintre fermieri”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vorbit despre platile efectuate de minister catre fermieri si a spus ca in decurs de o saptamana s-a reusit autorizarea la plata a peste 72% din fermieri, respectiv a 602.306 din totalul de 830.898.

„Domnule prim-ministru, incepand cu data de 16 octombrie am demarat plata acestor avansuri, iar in doar sapte zile am reusit sa autorizam la plata peste 72% dintre fermieri, 602.306 fermieri din totalul de 830.898 de fermieri. Aceasta procedura se deruleaza pana in 30 noiembrie 2020. Speranta noastra este ca o sa finalizam mult mai repede”, a declarat Adrian Oros, joi, intrebat de premier in sedinta de guvern care este situatia platilor in agricultura.

De asemenea, seful MADR a mai explicat ca pe 23 octombrie se incheie termenul de depunere pentru “Masura 21 – Sprijin temporar cu caracter exceptional, acordat fermierilor care au fost afectati in mod deosebit de evolutia COVID”.

„Este vorba de o masura prin care sprijinim sectorul zootehnic, dar si sectorul vegetal, iar cuantumul sumelor este de 150 de milioane euro bani europeni, schema aprobata de Comisie. Maine este ultima zi de depunere, s-au inscris peste 100.000 de fermieri. Vom face controlul administrativ si in urmatoarele saptamani vom demara si aici platile”, a mai afirmat Oros.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE