APIA, noutati despre renta viagera. Cati fermieri beneficiaza

Facebook
Twitter

APIA informeaza ca a finalizat plata tuturor sumelor cuvenite pentru renta viagera agricola aferenta anului 2019.

Suma totala platita este de 46.750.000 de lei, cu sursa de finantare de la bugetul national, pentru un numar de 37.532 rentieri.

Reamintim ca viza anuala a carnetelor de rentier pentru anul 2019 a fost obtinuta de catre rentieri exclusiv prin mijloace electronice (telecomunicatii), urmare a restrictiilor impuse/conditiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia COVID 19.

Precizam ca in perioada urmatoare, dar nu mai tarziu de 30 noiembrie 2020, vor fi autorizati la plata si mostenitorii care au solicitat plata rentei viagere agricole cuvenita rentierului pentru anul 2019, pana la data decesului acestuia, conform documentelor depuse pana la data de 15 octombrie 2020, in conditiile legislatiei specifice.

In cazul in care sumele virate de APIA catre rentieri, sunt returnate in contul agentiei din diverse motive, APIA poate relua plata acestora in termen de 3 ani de la data-limita anuala de plata (30 noiembrie al fiecaruia an), inclusiv in caz de deces al rentierului, catre mostenitorii legali ai acestora avand la baza documentele justificative aferente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE