Ministrul Oros, despre gripa aviara: „Speranta noastra este sa ramana izolata la Seini”

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat ca autoritatile au reactionat corespunzator pentru gestionarea focarului de gripa aviara de la Seini, judetul Maramures, singurul din Romania la aceasta ora, noteaza Agerpres.

„Dupa stiinta mea, deocamdata este singurul focar la Seini pe aceasta platforma care este la Seini. Este singurul focar. Speranta noastra este ca sa ramana acolo izolata. Pentru prima data, Comitetul National de Combaterea Bolilor s-a sesizat in doua ore de la momentul in care buletinul de analiza a spus ca exista gripa aviara acolo. S-au dus jandarmii, s-au dus Politia, zona este inconjurata, este restrictionata circulatia animalelor in zona si a oamenilor”, a declarat Nechita-Adrian Oros.

Exista ingrijorari pentru crescatorii de pasari?

Intrebat daca fermierii romani ar trebui sa-si faca griji cu privire la gripa aviara, ministrul a spus: „Acuma, linistiti, ii mult spus sa stea linistiti. Cei care se ocupa de monitorizarea si eradicarea gripei aviare acolo isi fac treaba”.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Nechita-Adrian Oros, discuta joi, la Sibiu, cu proprietarii de oi despre problemele din domeniu.

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat duminica, 19 ianuarie, ca a aparut un nou focar de gripa aviara la o ferma de pasari de pe platforma Seini din Maramures, unde, in urma cu cateva zile, pe 14 ianuarie 2020, a fost diagnosticat primul focar de gripa aviara din Romania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE