Ministrul german al Agriculturii: Nu toți fermierii care au pierderi din cauza embargoului rusesc vor fi despăgubiți

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, a declarat că nu este de acord ca alimentele să fie distruse, ca parte a planului de compensare a fermierilor care înregistrează pierderi din cauza embargoului impus de Rusia.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu omologii săi din Polonia, Marek Sawiki, și Franța, Stephane Le Foll. Cei trei au discutat ieri pe tema consecințelor pe care le are decizia Moscovei de a interzice importurile de produse agroalimentare din Uniunea Europeană, Statele Unite, Australia și Canada, ca răspuns la sancțiunile aplicate de Occident în urma implicării Rusiei în conflictul din Ucraina.

„Țelul nostru ar trebui să fie diminuarea efectelor (embargoului, n.r.) asupra oamenilor și, în același timp, să dezvoltăm noi piețe și noi regiuni în care să fie vândute produsele europene, astfel încât riscurile la care este expusă piața comunitară să fie reduse pe viitor”, a spus ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt.

Totodată, oficialul german a precizat că nu toți producătorii vor putea primi despăgubiri pentru pierderile suferite în urma embargoului rusesc și că nu este de acord ca produsele care nu pot fi absorbite de piață să fie distruse.

„Nu ne putem lamenta că sunt prea multe fructe pe piață și să nu consumăm fructe dar să fim nevoiți să scăpăm de ele”, a subliniat ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, într-o intervenție la un radio german.

Reprezentantul celei mai mari economii a Europei i-a îndemnat pe europeni să consume fructe, în fiecare dimineață și încă alte cinci porții pe zi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE