Ministrul Finantelor: Agricultorii nu vor mai fi nevoiti sa se inregistreze ca platitori de TVA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii care sunt inregistrati ca PFA-uri, intreprinderi individuale sau familiale nu vor mai fi obligati sa se inscrie ca platitori de TVA dupa ce ating plafonul de 220.000 de lei, a anuntat de curand ministrul Finantelor, Anca Dragu, pentru Agerpres.

„De la 1 noiembrie 2016, propunem o facilitate fiscala extraordinar de importanta: un regim special de TVA pentru agricultori. Si ma refer aici la cei care functioneaza ca persoana fizica sau persoana fizica autorizata ori intreprinderi individuale sau familiale. Acesti agenti economici nu mai trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in momentul in care ating o anumita cifra de afaceri. In prezent, un agricultor care este constituit ca persoana fizica, PFA sau intreprindere individuala sau familiala, atunci cand atinge un plafon de 220.000 de lei, trebuie sa se inscrie ca platitor de TVA. Am avut multe discutii cu reprezentantii agricultorilor, ne-au povestit problemele cu care s-au confruntat, dificultatile pe care le-au avut in a completa aceste deconturi de TVA si am gasit solutia de a introduce acest regim special de TVA pentru agricultori. Deci, nu mai trebuie sa tina aceste registre”, a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu, pentru sursa citata.

O serie extinsa de servicii agricole beneficiaza de la 1 august 2016 de o cota de TVA de 9%, potrivit ordinului Ministerului Finantelor Publice, publicat in Monitorul Oficial. Totodata, actul normativ mai cuprinde si o enumerare a ingrasamintelor, semintelor de plante si a pesticidelor utilizate in activitati agricole pentru care se va beneficia de aceeasi cota redusa de TVA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE