Ministrul Daea: „Anul acesta vom continua investitiile in sistemul de irigatii”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat ca programul de investitii in sistemul de irigatii va fi continuat in acest an, iar sumele prevazute se ridica la 600 de milioane de lei, noteaza Agerpres.

„Si anul trecut, si acum doi ani, si anul acesta si mai abitir anul viitor, vom continua programul de investitii in sistemul de irigatii. Anul acesta avem aproximativ 600 de milioane de lei pentru irigatii si avem in curs 40 de obiective de investitii, mai deschidem inca 30, deci 70 de obiective de investitii. Daca vreti sa stiti am exact pe judete si pe localitati ca sa putem ajunge in 2020 la o suprafata de 2 milioane de hectare care pot fi irigate. Si la acesta ora in tara se lucreaza efectiv la obiectivele de investitii. Eu ma folosesc de fiecare data de o comunicare posibila de realizat, dat fiind faptul ca timpul este scurt pentru mine si extrem de pretios, anuntand si pe Facebook aceste investitii, din respect pentru cei care le urmaresc si din respect pentru banul public”, a precizat Daea.

Daea, despre reconditionarea canalelor dezafectate

Intrebat de un deputat daca va lua in calcul reconditionarea canalelor de irigatii care sunt distruse complet si secate, ministrul a raspuns ca exista o decizie politica in acest sens dar si banii necesari.

„Punerea in opera a celor doua milioane de hectare de irigatii este un obiectiv national, si asa cum va intereseaza pe dumneavoastra de judetul Vrancea, asa ma intereseaza si pe mine de toata tara. Spuneam ca 40 sunt acum obiective in lucru, 30 vor fi noi, inclusiv la Vrancea si va spun in premiera decizia pe care am luat-o, ca acea bucata din Canalul Siret-Baragan de 51,7 km, care are deja profilul facut, dar lucrari finalizate sunt numai pe 5,7 km, acolo am dat drumul la statia de pompare de la Haret, pentru a duce apa pe o suprafata de peste 3.000 de hectare. Este un canal care a fost abandonat de 30 si ceva de ani, iar acest canal a fost pus in functiune si se iriga la aceasta data. Vom face in continuare acelasi lucru, pentru ca merita si avem o decizie politica in aceasta directie si avem bani in buget”, a explicat seful MADR.

Ministrul, despre reparatiile statiilor de pompare

Seful MADR a mai precizat ca toate canalele si statiile de pompare vor fi „reparate, calibrate si impermeabilizate”.

„Categoric le vom repara. Am vorbit la general pe investitii si acestea sunt pe doua directii de actiune, prima este legata de statiile de pompare, acolo unde este sursa de apa si canalul de aductiune. Toate canalele si statiile de pompare vor fi reparate, calibrate, impermeabilizate, intr-un cuvant se afla intr-un proces de reabilitare prin planul national de irigatii”, a adaugat ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE