Ministrul Daea a ajutat un fermier sa-si refaca turma de oi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Duminica,  1 aprilie 2018, a avut loc in localitatea Vurpar, judetul Sibiu, Expozitia de ovine crescute ecologic cu vanzare – editia a VII-a, organizata de Grupul de Producatori din Regiunea Hartibaciului ,,ECO MIORITA’’, Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu si Primaria Comunei Vurpar.

In cadrul expozitiei au fost puse la vanzare prin licitatie exemplare de ovine crescute in sistem ecologic si berbeci cu certificate de origine. La targ au fost prezenti atat vizitatori din localitate cat si din judetele vecine, care au putut achizitiona miei, produse traditionale si ecologice de pe ValeaHartibaciului.

In urma donatiilor, fermierul Calin Naita si-a refacut turma de oi

Totodata, cu ocazia acestui eveniment, s-a amenajat o boxa speciala pentru ovinele donate fermierului Calin Naita din localitatea Sura Mica, judetul Sibiu. Reamintim ca acum doua saptamani, crescatorul de ovine a pierdut un efectiv de 100 de oi intr-un incendiu care a avut loc in gospodaria acestuia.

La sugestia ministrului Petre Daea, Directia Agricola Sibiu si APIA Sibiu au venit in sprijinul pagubitului, deschizand un tabel centralizator unde Asociatiile Crescatorilor de Ovine, persoanele fizice si juridice au putut face donatii constand in animale vii si furaje. Animalele colectate in urma acestui apel de donatie au fost transportate prin bunavointa unui fermier la gospodaria lui Calin Naita.

In urma initiativei MADR, prin Directia Agricola Sibiu si APIA Sibiu, cu sprijinul Asociatiilor Crescatorilor de Ovine, fermierul Calin Naita a reusit sa-si refaca efectivul de oi.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE