Ministerul Agriculturii va organiza mai multe targuri de produse agroalimentare si in alte sectoare din Capitala, respectiv 3 si 4, pentru a sustine fermierii si producatorii romani, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
Seful de la Agricultura a participat la deschiderea, in curtea institutiei, a unui targ pentru promovarea produselor agroalimentare romanesti.
‘In continuare, Ministerul Agriculturii sprijina fermierii, producatorii locali. Oferim, asa cum am promis, lunar, in curtea Ministerului Agriculturii, spatiul necesar pentru a-si valorifica produsele. De aceea, invitam pe toti bucurestenii, in primul rand, sa deguste, dar sa si cumpere produse de calitate realizate de producatorii romani.
Si vom continua si in celelalte sectoare din Bucuresti cu astfel de targuri, in parteneriat cu sectorul 4, sectorul 3, astfel incat, mai ales in perioada aceasta, dupa sarbatori, sunt foarte multe produse realizate si sa incercam sa-i ajutam sa comercializeze aceste produse’, a afirmat Barbu.
La targul din curtea Ministerului Agriculturii, expozantii vor oferi consumatorilor o varietate larga de produse romanesti. Astfel, vizitatorii vor putea degusta si achizitiona bunatati din toate regiunile tarii aduse de producatorii locali: branza, smantana, cascaval, telemea, branza de burduf, cas, carnati proaspeti si afumati, slanina afumata, jambon si muschi afumat si alte preparate din carne, cozonac, paine, prajituri, sucuri, conserve de fructe si legume, miere si produse ale stupului, preparate din peste si vinuri.
La eveniment sunt prezenti, alaturi de producatori, membri ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia si producatori reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale tarii, cu preponderenta producatori/procesatori care detin atestate de produse inregistrate pe scheme de calitate nationale (produs traditional, produs montan si produse alimentare obtinute conform unor retete consacrate) si sisteme de calitate europene (DOP, IGP, STG).
Din arealul zonei montane se gasesc produse precum dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, zacusca, tocana din legume, iar din fermele vegetale vor fi aduse fructe si legume proaspete.