Ministrul Agriculturii: Vrem sa aducem investitii importante in Romania

Facebook
Twitter

Noul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, a avut de curand o intalnire cu un om de afaceri indian care isi propune sa investeasca in tara noastra circa 150 de milioane de dolari intr-o ferma de pui. Cu aceasta ocazie, noul sef MADR a precizat ca astfel de investitii sunt esentiale pentru tara noastra.

„Am avut joi o intalnire cu un mare investitor din India, care si-a exprimat intentia de a investi 150 de milioane de euro intr-o ferma de pui din Romania, undeva in zona Baraganului, pentru ca vor sa produca carne de pui pentru piata din India. De asemenea, intentioneaza sa achizitioneze sau sa arendeze pamant pentru cultivarea soiei necesare in hrana pasarilor. El a venit impreuna cu un bancher din Elvetia si cu reprezentantul german care se ocupa de partea tehnica. Le-am oferit tot sprijinul meu, astfel incat, in primavara anului viitor, sa poata fi finalizata cel putin constructia”, a declarat Achim Irimescu, pentru Agerpres.

Compania indiana care isi propune sa realizeze aceasta investitie se numeste IBS Synergie. Aceasta doreste sa realizeze in Romania un proiect de investitii integrat, ce presupune asigurarea intregului lant tehnologic, inclusiv construirea unui incubator, a unei unitati de procesare a furajelor si a unui abator, pana la etapa finala de comercializare.

Achim Irimescu a mai declarat pentru sursa citata ca va face tot posibilul ca Romania sa atraga cat mai multe investitii de acest fel.

„Vrem sa aducem investitii importante in Romania, sunt esentiale astfel de investitii si eu o sa ma bat foarte tare pentru astfel de lucruri. Investitorul indian vrea sa angajeze in jur de 1.000 de oameni, din care 85% vor fi romani. De asemenea, vor sa cumpere utilaje, daca vor exista pe piata romaneasca, pentru ca sunt orientati sa utilizeze cat mai multe lucruri de pe piata din Romania”, a mai spus Irimescu.

IBS Synergies este una dintre cele mai mari companii din India cu operatiuni de import-export si dezvoltare de proiecte, fiind parte a grupului IBS. Operatiunile IBS includ comertul global si solutii comerciale si tehnice. Astfel, IBS desfasoara activitati de trading cu marfuri si asigura aprovizionare cu echipamente industriale la nivel global, prin colaborare directa cu reprezentanti din diverse industrii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE