septembrie 29, 2022

adrian oros ferma

Ministrul Agriculturii, vizita intr-o ferma care a atras fonduri europene de 1,5 milioane de euro. Ce au achizitionat fermierii cu acesti bani?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vizitat o ferma din judetul Timis, ai carei detinatori au reusit sa atraga fonduri europene de peste 1,5 milioane de euro, prin care au construit un depozit de cereale, au achizitionat utilaje agricole si au tehnologizat exploatatia pentru a creste productivitatea.

Ferma AGROBUJORA SRL, o afacere de familie din localitatea Dinias, judetul Timis, in care se cultiva grau, porumb, rapita si floarea soarelui pe o suprafata de 640 hectare, este detinuta de fermierul Gheorghe Bujora si de catre fiul acestuia, Cosmin Bujora.

Am vizitat exploatatia, care a beneficiat de investitii realizate cu sprijinul fondurilor europene accesate prin Programul National de Dezvoltare Rurala, pentru construirea unui depozit de cereale (1.575.000 euro), precum si pentru dotarea cu utilaje agricole (tractoare, semanatoare). Fermierul a afirmat ca a ales sa investeasca in tehnica performanta pentru a obtine productii agricole mai insemnate.

Beneficiari de fonduri europene pentru dezvoltare rurala, prin accesarea a patru masuri de investitii, pentru dotare cu tractoare, combine, dar si pentru constructia unui siloz cu capacitate totala de stocare de peste 6000 tone, proprietarii Agrobujora au reusit sa isi dezvolte ferma de familie, infiintata in anul 2006.

Deja recoltarea graului este finalizata la acest moment si se fac pregatiri in ferma pentru a incepe insamantarea rapitei. De asemenea, pentru urmatoarea perioada, fermierii isi propun constructia unei magazii pentru depozitarea culturilor oleaginoase, tot prin intermediul accesarii unor fonduri europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE