Ministrul Agriculturii: Putem sa platim in avans subventiile, din 16 octombrie. Romania a primit aprobarea Comisiei Europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR, Daniel Constantin, a anuntat de curand ca Ministerul Agriculturii va putea sa plateasca in avans subventiile, chiar daca nu s-au finalizat controalele pe teren.

„Comisia Europeana a aprobat aceasta solicitare venita din partea tuturor statelor membre. Putem plati un avans din subventii, de 50% sau 70%, in functie cum o sa ne permita bugetul, fara finalizarea controalelor pe teren si prin teledetectie, numai pe baza controalelor administrative”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.

Potrivit ministrului, avansul din platile directe urmeaza sa fie acordat fermierilor incepand cu data de 16 octombrie. Daniel Constantin a precizat de asemenea ca efortul bugetar va fi unul urias pentru plata in avans a subventiilor.

“Eu am identificat 850 de milioane de euro pe care le putem plati incepand cu 16 octombrie, astfel incat sa facem o infuzie de capital catre fermieri, pentru ca acestia sa poata sa-si continue activitatea agricola, a mai spus Daniel Constantin.

Potrivit ministrului, suma de 850 de milioane de euro va fi imprumutata de la Ministerul de Finante, prin Trezoreria Statului, aceasta fiind ulterior returnata dupa ce vor fi virati banii de la Comisia Europeana, mai exact peste doua luni de zile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE