apicultura

Ministrul Agriculturii promite un cod de conduita pentru apicultori si fermieri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 4-5 martie, Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, s-a deplasat in judetele Buzau, Vrancea si Iasi, se arata intr-un comunicat al MADR.

Astfel, sambata, 4 martie, ministrul Petre Daea a participat la Festivalul National al Apicultorilor, editia a II-a, organizat de Asociatia Apicultorilor Profesionisti „Albina Ramniceana”, la Ramnicu Sarat (jud. Buzau). In cadrul acestuia, apicultori din toata tara si-au expus produsele precum si echipamente si utilaje specifice si au avut o dezbatere in prezenta ministrului si a autoritatilor locale.

Petre Daea a ascultat problemele ridicate de apicultori si a afirmat ca in perioada urmatoare va fi elaborat un cod de conduita pentru apicultori si agricultori, prin care acestia sa isi insuseasca partea lor de tehnologie si sa isi asume responsabilitatea. In acest fel, se va crea o legatura intre fermieri si apicultori, ceea ce ar insemna ca atunci cand se realizeaza tratamente la plante, sa se faca numai cu o informare prealabila corecta si eficienta, pentru a se evita evenimente nedorite.

Totodata, ministrul a avut intalniri de lucru cu reprezentantii structurilor subordonate ale MADR (APIA, AFIR, directiile agricole s.a.), in vederea verificarii modului in care acestia sunt organizati si pregatiti pentru a primi cererile de plata pentru anul 2017, dar si pentru a inregistra cererile producatorilor agricoli si fermierilor interesati.

In controalele pe care le-a facut la centrele locale din Mihaiesti, Ramnicu Sarat si Vrancea, ministrul a urmarit modul in care expertii MADR isi desfasoara activitatea, punand accent pe masurile de sprijin acordate pentru agricultori, iar pe programul de sprijin pentru cultivatorii de legume in spatii protejate, in mod deosebit.

De asemenea, in Targu Frumos (jud. Iasi) ministrul a fost impresionat in special de felul in care sunt organizati legumicultorii, iar in comuna Fitionesti (jud. Vrancea), de faptul ca tinerii au venit in tara cu schelete metalice modulare din Italia pentru a realiza spatii protejate la ei acasa.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE