Ministrul Agriculturii, noi detalii despre subventiile crescatorilor de porci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat recent ca legea care reglemeneteaza sprijinul financiar care se va acorda in sectorul suinelor este in curs de adoptare in Parlament.

„Va iesi din Camera Deputatilor si urmeaza procedura pentru promulgare si, apoi, o punem in practica. (…) Sigur, nu sunt omul care sa dau date inexacte. V-as spune sa asteptati cât mai repede, pentru ca este interesul nostru si al crescatorilor de suine din tara. Este solutia salvatoare pentru crescatorii de porci din România si salvatoare pentru cultivatorii de porumb, pentru ca au unde sa duca acest minunat furaj, stiindu-se foarte bine ca specia cea mai activa si specia care consuma acest furaj minunat este porcina, porcul”, a declarat Petre Daea, potrivit Agerpres.

Producatorii de carne de porc urmeaza sa primeasca ajutoare de la stat de cate 10.000 de euro, printr-un program pregatit de MADR. Conform unui proiect legislativ, se va acorda ajutor de stat sub forma unor pachete de sprijin, valoarea pentru un pachet de sprijin fiind echivalentul a 10.000 euro pentru porcii grasi, intrati in exploatatia beneficiarului la o greutate de maxim 30 kg/cap, livrati si clasificati in abatoare autorizate.

Ministrul Petre Daea a primit ieri, 13 aprilie 2017, vizita Prim-ministrului României, Sorin Grindeanu, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Scopul vizitei a fost acela de a afla care este stadiul acordarii platilor directe catre fermieri, ocazie cu care Premierul Sorin Grindeanu si-a exprimat aprecierea fata de ministrul Petre Daea si fata de intreaga echipa a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura pentru felul in care a fost gestionata etapa acordarii platilor directe pentru agricultori.

De asemenea, discutiile au vizat si implementarea Programului de sprijin pentru tomatele cultivate in sere sau solarii, a Sistemului National Antigrindina, precum si tintele propuse pentru anul 2017 in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

In aceasta privinta, pentru a ajunge la tinta propusa pentru anul in curs de 1,6 miliarde euro fonduri europene absorbite pentru investitiile in dezvoltare rurala, Premierul Sorin Grindeanu i-a adresat ministrului Petre Daea rugamintea de a debirocratiza si de a simplifica cât mai mult procedurile, pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE