Ministrul Agriculturii linisteste producatorii: toti vor avea acces in piete. Iata masurile propuse

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, da asigurari producatorilor ingrijorati ca pietele se vor inchide si anunta ca acestia vor avea in continuare acces in unitati, pentru a-si comercializa produsele, arata oficialul intr-o postare pe Facebook.

„Azi, la intalnirea organizata la Institutia Prefectului Judetului Cluj cu primarii localitatilor unde exista piete agroalimentare, am identificat impreuna solutii adecvate pentru ca activitatea in pietele agroalimentare si accesul producatorilor de produse romanesti sa se realizeze fara expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2. In urma unei evaluari punctuale a fiecarei piete agroalimentare apartinand unitatilor administrativ-teritoriale, s-a avut in vedere aplicarea unor variante de functionare, in functie de specificul pietei”, noteaza Oros.

Astfel, acolo unde tipul constructiei permite, se vor rabata peretii pentru ca piata sa ramana deschisa, iar in celelalte tipuri de piete se va dispune mutarea meselor in exterior, in proximitatea spatiului comercial. Mai mult, se vor organiza si piete volante, in aer liber, in spatiile in care acest lucru este posibil, mai anunta ministrul Oros.

„Fiecare UAT urmeaza sa comunice public solutiile functionale in cursul acestei zile. Indiferent de varianta de lucru aleasa, aceasta va fi monitorizata zilnic de institutiile statului cu responsabilitati in domeniu, astfel incat riscul de imbolnavire a cetatenilor sa fie cat mai redus”, a precizat ministrul.

Zilele trecute, mai multe organizatii de fermieri si producatori agricoli si-au aratat dezacordul total pentru decizia Guvernului de a suspenda activitatea pietelor inchise, ba chiar au ajuns sa ceara demisia sefului de la Agricultura. Potrivit lor, aceasta decizie va duce la falimentul micilor producatori, pentru care pietele reprezentau singurul mod in care isi puteau comercializa productia proprie.

Citeste si: O organizatie de producatori agricoli cere demisia ministrului Agriculturii. Iata motivul!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE