septembrie 26, 2022

Ministrul Agriculturii, intalnire cu angajatii APIA despre subventiile fermierilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a organizat, in perioada 12 -18 februarie 2017, un stagiu de instruire privind Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2017 la care au participat functionari publici cu atributii in primirea si verificarea cererilor de plata.

Programul de formare profesionala a fost organizat prin impartirea centrelor judetene in 3 serii a câte 2 zile fiecare serie, fiind transmis in sistem de videoconferinta, si a prilejuit, totodata, discutarea principalelor directii de actiune, a strategiei institutionale si a obiectivelor majore ale APIA pentru anul 2017, asa cum au fost stabilite prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 18 din 03.02.2017, dar si a dificultatilor intâmpinate in desfasurarea activitatii la nivel central si local.

De asemenea, stagiul de instruire a beneficiat de prezenta extraordinara a domnului Petre DAEA, Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a prezidat sedinta de inchidere din data de 18.02.2017.

Pe aceasta cale, domnul Ministru a tinut sa sublinieze importanta instruirii din perspectiva intelegerii si aplicarii unitare, la nivel national, a cadrului normativ referitor la campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2017, precum si importanta armonizarii acestuia cu specificitatile agriculturii si nevoile fermierilor.

Totodata domnul Ministru a pus accent pe necesitatea intaririi legaturii intre Centrele judetene ale APIA si fermieri in ceea ce priveste informarea cu celeritate a acestora, respectiv transmiterea invitatiilor si realizarea unei programarii clare si eficiente a fermierilor, in vederea accelerarii procesului de depunere/primire a cererilor in intervalul in care nu se aplica penalitati, respectiv 1 martie – 15 mai 2017.

In incheiere, domnul Ministru Petre DAEA a salutat eforturile depuse de intreg personalul APIA, in realizarea, in mod corect si la timp, a platilor catre fermieri, precum si in finalizarea cu succes a campaniei de controale pe teren derulate recent de APIA si a asigurat conducerea APIA de tot sprijinul sau si al conducerii ministerului in realizarea obiectivelor asumate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE