Ministrul Agriculturii, despre promovarea vinului romanesc: astept propuneri mai concrete de la organizatiile vitiviticole

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca asteapta propuneri mai concrete de la organizatiile din domeniul viticol, pentru promovarea vinului romanesc.

„Sigur exista ONVPV si exista ONIV-ul. Eu am avut de-a lungul anului trecut cateva intalniri cu aceste organizatii unde am discutat chiar despre promovarea vinului romanesc si am incercat sa sugerez si eu… cum am auzit, ca nu ma pricep la toate… am inteles ca in alte tari vine si statul cu o contributie, vine si sectorul respectiv cu o contributie pentru a face promovare. Am vazut cat de eficienti sunt la promovare colegii dvs din Republica Moldova. Eu astept in continuare ca din partea organizatiilor din domeniul vitivinicol sa vina spre noi, sa zic asa, niste dorinte de colaborare mai concrete, pentru ca noi suntem deschisi cel putin in partea aceasta de promovare care si eu am constatat ca este prea mica si e pacat”, a declarat ministrul Oros.

Ministrul Adrian Oros a precizat ca se incearca salvarea oricarui sector agricol, amintind in acest sens platile facute anul trecut pentru distilare si cei 500 de euro pe hectar compensatii, precum si intentiile din acest an.

„Anul trecut atat din bani europeni, cat si de la buget am venit cu aceste compensari de pierderi din cauza evolutiei Covid in toate domeniile de activitate. Stiti si dvs ca am avut doua masuri: una privind distilarea vinului si un ajutor de 500 de euro pe hectar. Atunci am avut o reactie din partea altor sectoare ca era prea mult. Noi am fixat acea suma dupa ce am discutat cu sectorul si dupa ce am facut niste analize si am stabilit ca acea suma a fost una realista la ceea ce aveam disponibil in buget. Orice strategie o gandim in functie de banii pe care ii avem la dispozitie”, a spus ministrul.

In ce priveste preocuparile de viitor, ministrul a declarat ca exista discutii deocamdata cu Comisia Europeana pe anumite subiecte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE