Ministrul Agriculturii: Creșterea accizei la motorină va fi compensată parțial pentru fermieri

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat vineri la Brașov că statul va compensa parțial creșterea accizei la motorina folosită de fermieri, prin urmare speră că această creștere să nu aibă un impact semnificativ asupra prețurilor produselor agricole.

„Pentru motorină, prin ajutorul de stat pe care îl acordăm, noi sprijinim diferența de acciză. Dacă acciza crește, subvenționarea diferenței automat crește. Deci sprijinul pentru acciză pe care îl plătim va crește odată cu creșterea accizei. Cu toate astea, însă, va fi un cost suplimentar și trebuie să îl conștientizăm, dar eu sper ca el să nu fie transpus în ceea ce înseamnă costul de producție și să nu aibă un impact atât de nefavorabil (…) Aceasta este măsura de sprijin pe care o avem la dispoziție și este deja notificată ca și ajutor de stat”, a subliniat ministrul agriculturii Daniel Constantin.

Declarația a fost făcută la finalul conferinței regionale organizate de Ministerul Agriculturii pentru prezentarea priorităților României în cadrul PNDR 2014-2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE