Ministrul Agriculturii: Avem nevoie de un act normativ prin care sa reducem la maximum 30 de zile termenul de rambursare a TVA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Termenul de rambursare a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru companiile care activeaza in sectorul agricol ar putea fi redus la 30 de zile, daca Ministerul Agriculturii va ajunge la un acord in acest sens cu Ministerul Finantelor Publice.

„Discutam in aceasta perioada cu Ministerul Finantelor si cu ANAF. Principala problema pe care o avem este rambursarea TVA. Avem si masura de taxare inversa pentru cereale si alte masuri care pun presiune pe agentii economici. Din acest motiv, trebuie sa intram in normalitate. Pe zona de agricultura noi vrem sa facem chiar un act normativ prin care, daca nu chiar in 20 de zile, cat am dori noi, in cel mult 30 de zile, sa fie rambursarea pentru agentii economici din agricultura si industrie alimentara”, a declarat recent Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte.

In acest sens, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Claudiu Franc, declara, pentru StiriAgricole.ro, ca este extrem de importanta o urgentare a termenului de rambursare a TVA.

„In discutiile pe care le-am avut la Ministerul Agriculturii am solicitat sa urgentam rambursarea TVA-ului. Sa se faca controalele o data pe semestru, trimestru, nu la fiecare cerere de rambursare sa avem control de la Finante. Inca o solutie pe care noi am oferit-o a fost ca din aceasta diferenta de TVA sa ni se ia in calcul obligatiile fiscale pe care le avem pe salariu, de exemplu”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania.

Pentru reducerea termenului de rambursare a TVA la 15 zile este nevoie ca Ministerul Finantelor si Curtea de Conturi sa modifice legislatia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE