Ministrul Agriculturii anunta cele mai noi informatii despre plata subventiilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va sustine vineri o conferinta de presa, la sediul MADR, in cadrul careia va prezenta cele mai informatii cu privire la plata subventiilor, precum si accesarea fondurilor europene.

„Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va sustine vineri, 31 martie 2017, incepand cu ora 11.00, o conferinta de presa. Tema conferintei: Plata subventiilor catre fermieri si accesarea fondurilor europene”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Potrivit unei informati APIA din 24 martie, oferita la solicitarea StiriAgricole.ro, suma autorizata la plata pentru Campania 2016 se ridica la 1,368 miliarde euro, pentru un numar de peste 772.000 de fermieri.

„Pana la data de 22.03.2017, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a autorizat la plata pentru Campania 2016 un numar de 772.902 fermieri, cu suma totala de 1,368 miliarde euro”, este raspunsul APIA, oferit publicatiei StiriAgricole.ro.

Astfel, pentru schema de plata unica pe suprafata, aferenta Campaniei 2016, APIA a platit pana acum fermierilor 580 de milioane de euro. In privinta platii redistributive in conturile agricultorilor a ajuns suma de 65,3 milioane de euro.

Pentru schema dedicata tinerilor fermieri a fost platita pana acum suma de 7,97 milioane de euro.

In cadrul schemei de practici agricole clima si mediu APIA a autorizat la plata suma de 339,9 milioane de euro.

De asemenea, pentru schema ANT 1 – Ajutor National tranzitoriu pentru culturile in teren arabil, suma platita fermierilor este in prezent de 59,9 milioane de euro.

Alte sume importante au fost platite si pe Masura 13 Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice – 162 milioane de euro, precum si pentru masura 10 – Agromediu si clima – 7,28 milioane de euro, cat si pentru schema 214 – plati de agromediu – 21,08 milioane de euro, conform raspunsului APIA, oferit publicatiei StiriAgricole.ro.

Puteti citi mai multe detalii in cadrul acestui articol.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE