Ministrul Agriculturii: Am pierdut 1,6 miliarde de euro din PNDR 2007-2013

Facebook
Twitter

Romania a pierdut fonduri europene in valoare de 1,6 miliarde de euro in cadrul PNDR 2007-2013, a anuntat de curand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

„Am reusit performanta, cu ghilimele, de a nu utiliza un miliard de euro pentru perioada 2007-2013, la care se adauga penalizari si corectii financiare de circa 600 de milioane de euro. Prin urmare, un miliar si 600 de milioane de euro care ar fi ajutat foarte mult agricultura si mediul rural din Romania”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul emisiunii „Ora de Stiri”, de la postul TVR 2.

Seful MADR a precizat ca desi au existat multe dificultati ale fermierilor in a accesa credite, pentru a dezvolta proiectele cu fonduri europene, o vina destul de importanta o au si autoritatile.

„Nu ne-am facut datoria asa cum trebuie ca autoritati. Pe de alta parte, lipsa initiativei private in conditiile in care nu s-a stimulat aceasta zona. Multe proiecte au fost abandonate. De asemenea, o mare proportie a fondurilor europene au fost date inapoi si din cauza ca nu am avut credite, nu am putut progresa suficient cu proiectele pentru a le duce la bun sfarsit”, a mai adaugat ministrul.

Peste 85.000 de fermieri, antreprenori si autoritati publice locale au beneficiat pana acum de fonduri europene nerambursabile in valoare de circa 9 miliarde de euro, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013, potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE