septembrie 26, 2021

Ministerul Mediului, noi informatii despre programul SUMAL: se emit zilnic 15.000 de avize de insotire

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Reprezentantii Ministerului Mediului sustin ca noul program de monitorizare a transporturilor de lemn, SUMAL, isi dovedeste eficienta si ca in fiecare zi sunt emise, in medie, 15.000 de avize de insotire a marfii pentru transportul de masa lemnoasa.

Potrivit Ministrului Mediului, programul SUMAL 2 are ca obiective combaterea taierilor ilegale si simplificarea activitatii in domeniol silvic.

La aproape o luna de la operationalizarea programului, acesta isi dovedeste eficienta, sustine Gelu Puiu, secretar de stat pentru Paduri.

„Zilnic se emit in medie 15.000 de avize de insotire a marfii pentru transportul masei lemnoase. (…) La ora actuala, dupa cum ne arata cifrele, 50.895 de persoane sunt utilizatori ai sistemului, dintre care 8.495 sunt persoane autorizate pentru a efectua controale in acest domeniu, 11.325 de operatori economici isi desfasoara activitatea in acest sistem informatic. Sunt inregistrate 24.868 mijloace de transport, precum si masa lemnoasa existenta la 31.939 de depozite, activitatea a 9.160 de persoane angajate in cadrul ocoalelor silvice de stat, 3.282 din randul ocoalelor private”, a spus secretarul de stat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE