Ministerul Agriculturii, sustinere pentru un eveniment de promovare a producatorilor agricoli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii (MADR) se alatura demersului Universitatii „Politehnica din Bucuresti” (UPB) de a organiza prima editie a evenimentului POLI BioFEST, ce se va desfasura in perioada 26-29 mai 2022 in campusul UPB, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice Bucuresti.

Printre expozanti se vor afla producatori si distribuitori de produse alimentare, horticole, fitosanitare, arhitectura peisagistica, tractoare si masini agricole, aparatura pentru laboratoare de cercetare, echipamente din ingineria mediului, producatori si furnizori de roboti si drone pentru sectorul agroalimentar.

Citeste si: Ce stocuri de alimente are Romania? O noua platforma pentru centralizarea datelor

In acest sens, MADR a incheiat cu UPB un protocol de colaborare in vederea crearii cadrului institutional pentru cooperarea si acordarea suportului tehnic necesar derularii evenimentului.

Manifestarea isi propune sa aduca in atentia participantilor cele mai noi tehnologii, practici, produse si noutati din industria alimentara, agricultura si protectia mediului si se adreseaza atat specialistilor interesati sa afle ultimele tendinte din domeniu, cat si studentilor si tinerilor care isi doresc o cariera intr-un domeniu de viitor.

Cu ocazia organizarii acestui eveniment, ministrul Adrian CHESNOIU a declarat: „Biotehnologia in agricultura este un domeniu interdisciplinar in plina expansiune ce contribuie la cresterea eficientei si la stabilitatea industriei agroalimentare.

Ma bucur sa constat deschiderea tinerilor catre inovatie si este obligatia noastra sa le oferim toate sansele de a-si dezvolta intregul potential pentru a contribui la modelarea viitorului si pentru a beneficia pe deplin de tranzitia catre verde si digital.

Tehnologia utilizata in agricultura trebuie sa fie tot mai adaptata noilor schimbari si provocari si este nevoie de tineri care sa lucreze in agricultura si sa aiba cunostintele necesare, astfel incat nivelul de performanta agricola sa creasca”.

Pe parcursul celor patru zile vor avea loc dezbateri, prelegeri si vor fi expuse inovatii din partea companiilor, precum si solutii tehnologice si produse noi.

Astfel, participantii au ocazia sa transforme campusul UPB intr-un mare spatiu expozitional, care sa gazduiasca si sa amplifice ecoul povestilor de business.

Expozantilor li se vor pune la dispozitie stand-uri de diverse dimensiuni in interior, iar la exterior acestia vor amplasa corturi, casute sau food-truck-uri care sa corespunda specificului activitatii lor.

Accesul publicului larg la POLI BioFEST este gratuit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE