Ministerul Agriculturii reia consultarile pe alocarea fondurilor europene, din aceasta saptamana

Facebook
Twitter

Consultarile cu mediul asociativ pe cea de-a doua varianta a Planului National Strategic (PNS) 2021-2027 se vor relua incepand cu aceasta saptamana, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Din cauza acestei pandemii si la nivelul Comisiei Europene lucrurile s-au miscat destul de greu, nu este agreat pana acum nici macar noul Cadru Financiar Multianual, dar noi am continuat munca la Planul National Strategic. Am terminat analiza swot, cea de-a doua varianta pe care am comunicat-o si Comisie si incepand de saptamana viitoare, mai precis de marti, vom incepe consultarile cu mediul asociativ. Marti se va intalni grupul de lucru tematic pe fiecare domeniu in parte, sigur ca in paralel se deruleaza si evaluarea ex-ante a PNS, care este un demers obligatoriu”, a precizat Oros.

Acesta a explicat ca obiectivele Romaniei in ceea ce priveste Planul National Strategic raman aceleasi, respectiv: convergenta, ajutorul national tranzitoriu si sprijinul cuplat voluntar pentru sectoarele animal si vegetal.

„Vrem sa avem finalizate discutiile cu partenerii, cu mediul asociativ, astfel incat la nivelul CE, cand se definitiveaza cadrul financiar multianual, sa fim pregatiti si sa prindem sumele care ne vor fi destinate. Sigur, noi vom milita in continuare, la fiecare intalnire cu Consiliul de Ministri, pentru aceleasi obiective pe care vrem sa le obtinem: convergenta, grabirea convergentei, acordarea in continuare a ajutorului national tranzitoriu, dar si acordarea in continuare a sprijinului cuplat voluntar atat pentru sectorul animal cat si pentru sectorul vegetal”, a mai spus seful MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE