Ministerul Agriculturii, noutati despre controalele pe teren. Modificari necesare pe fondul coronavirusului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit unui comunicat MADR, modul de organizare a controalelor pe teren din perioada 16 – 31 martie va fi modificat, in contextul pandemiei de coronavirus, noteaza Agerpres.

„Data fiind aparitia COVID 19, precum si activitatea AFIR care necesita interactiunea cu beneficiarii FEADR, este necesar sa se stabileasca anumite masuri pentru organizarea activitatii, din punct de vedere al proiectelor aflate in implementare”, precizeaza minsiterul.

Astfel, pentru proiectele pentru care s-au depus transele intermediare de plata se va realiza analiza de risc pentru extragerea esantionului de proiecte care trebuie verificat la locul investitiei, urmand ca vizita la locul investitiei sa se realizeze la urmatoarea transa de plata. Expertii vor putea sa autorizeze plata doar in urma verificarii documentare a dosarului cerere de plata.

Pentru zonele de risc, platile vor putea fi acordate fara verificarea pe teren

Beneficiarii care au depus deja cererile pentru transa finala de plata vor trebui sa se astepte, ca si pana acum, la vizite de la experti ca si pana acum, pe cand in cazul acelora care detin exploatatii in zone de risc, platile vor putea fi efectuate fara a mai fi necesara vizita.

„In acest sens, pentru fiecare proiect pentru care nu se efectueaza vizita la locul investitiei, se va intocmi o nota care va fi aprobata de DGA CRFIR sau directorul OJFIR care va fi atasata dosarului administrativ al proiectului. In cazul proiectelor pentru care transa finala a fost platita fara vizita la fata locului, DGA CRFIR si directorul OJFIR se vor asigura ca aceasta verificare se va efectua de catre serviciile tehnice in perioada imediat urmatoare intreruperii restrictiilor cauzate de COVID 19″, se precizeaza in comunicat.

Proiectele care au fost cuprinse in esantionul de control pe teren (OTSC) de 5% si pentru care nu s-a efectuat inca vizita pe teren vor fi autorizate la plata fara a se mai efectua verificarea pe esantion (vor fi eliminate din esantioanele selectate pana acum) si vor fi incluse in urmatoarea solicitare de fonduri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE