Miere distribuita elevilor: cum vrea MADR sa ajute apicultorii romani

Facebook
Twitter

Dupa ce apicultorii nu au primit niciu sprijin financiar anul trecut, in contextul unor productii extrem de slabe, Ministerul Agriculturii are de gand sa sprijine, cel putin de la anul, si crescatorii romani de albine.

De curand, Liviu Dragnea l-a indemnat pe ministrul Agriculturii sa sprijine introducerea, inca din luna ianuarie a anului viitor, a programului prin care elevii pot primi cate 350 grame de miere poliflora pura, pe luna, pentru a ajuta astfel si apicultorii, informeaza Agerpres.

Pana la alte forme de sprijin acordate apicultorilor, acestia au in prezent posibilitatea sa se inscrie in cadrul Programului National Apicol 2017-2019.

Valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, alocat pentru Programul national apicol pentru perioada 2017-2019, este de 48.576.902,06 lei, potrivit prevederilor Deciziei Comisiei Europene nr. 4133 din 5 iulie 2016 de aprobare a programelor nationale de imbunatatire a productiei si comercializarii produselor apicole prezentate de statele membre in temeiul Regulamentului (CE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European si al Consiliului, denumita in continuare Decizia Comisiei Europene nr. 4133 din 5 iulie 2016.

Saptamana aceasta se va organiza si Targul National al Mierii, editia de toamna (15 – 17 septembrie), pe platforma apicola din Baneasa, Bucuresti, B-dul Ficusului nr. 42, sector 1, anunta Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania.

Targul National al Mierii reprezinta deja un eveniment cunoscut si asteptat la nivelul Capitalei, fiind dedicat in principal consumatorilor de produse apicole.

Cei aproximativ 100 de expozanti prezenti, apicultori si firme specializate, isi vor etala produsele intr-o gama extrem de diversificata: produse apicole obtinute direct din stupina, precum si conditionate sau alte preparate derivate din produse apicole – suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc, potrivit comunicatului ACA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE