Micul românesc, promovat la Bruxelles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a organizat astăzi o degustare de mici, brânzeturi, vin și bere românești, la sediul Parlamentului European (PE), în cadrul conferinţei cu tema „Politica Agricolă Comună – promovarea şi marketingul produselor cu tradiţie”.

„Micul românesc nu mai este doar un brand național, ci unul european. Astăzi am demonstrat că acest produs specific României se asortează foarte bine cu muștarul franțuzesc sau cu berea belgiană, deoarece prepararea micilor este o artă, care îmbină atât măiestria bucătarului, cât și tradiția țării noastre. Dincolo de aceste aspecte, prepararea și servirea micilor înseamnă timp petrecut alături de familie și de prieteni, într-o ambianță plăcută, în natură”, au declarat reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul Conferinței organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, au susținut alocuțiuni pe tema produselor cu tradiție în statele europene și comisarul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, domnul Dacian Cioloş, şi Excelența Sa, domnul Ambasador extraordinar și plenipotențiar Mihnea Motoc, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană. La eveniment au mai participat și membri ai Parlamentului European, comisari europeni, reprezentanţi ai Comisiei Europene și ai mass-media.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE